TOP LATEST FIVE WWW.TOHUMLARFIDANA.NET URBAN NEWS

Top latest Five www.tohumlarfidana.net Urban news

Top latest Five www.tohumlarfidana.net Urban news

Blog Article

Kayın mantarı yetiştirmek için bazı şartların sağlanması gerekir. İstiridye mantarı yetiştiriciliğinin aşamaları şu şekildedir: one- İstiridye Mantarı Kompost Hazırlama Kayın mantarının doğadaki besini, ağaçlardaki selülozdur.

This Web site is employing a protection provider to guard itself from on line attacks. The motion you simply executed activated the security Alternative. There are plenty of actions that may trigger this block which includes publishing a particular term or phrase, a SQL command or malformed knowledge.

Ya da dimension uygun hibe programlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca tarım orman bakanlığının hazırlamış olduğu yazıyı da okuyabilirsiniz.

Sabit olan malzeme ise istiridye mantarı tohumu yani miseli. Mantarın yetişebilmesi için bir kompost hazırlamanız gerekiyor. İnternette hazır olarak satılan mantar kompostlarını görebilirsiniz.

Şeklinin deniz mahsulü olan istiridyeye benzemesi ile istiridye mantarı advertisementını almıştır. Dünyada istiridye mantarı yetiştiriciliği 1940’tan sonra popüler olmaya başladı. İlk olarak Hollandalı bilim adamı Nikolous Joseph tarafından 1775 yılında keşfedilmiştir.

Bir işletmenin ETBİS’e kayıtlı olması ve World-wide-web sitesinde ETBİS karekodun bulunması, bu işletmenin ve alışveriş Internet sitesinin güvenli olduğunu ve hukuka aykırı faaliyetlerde bulunmadığını/bulunmayacağını GARANTİ ETMEZ.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

İstiridye mantarı ile hazırlanan bir diğer tarif ise pratikliği ile gönülleri kazanır. Önce haşlanan sonra kavrulan mantar ile lezzetini kazanan tarif, kolayca hazırlanan yemekler arasına girer.

Bu işlem, mantar yetiştiriciliği için gerekli olan steril koşulların sağlanmasını gerektirir. Bu nedenle, hijyenik koşulların sağlanması ve sterilizasyon işleminin doğru bir şekilde yapılması, istiridye mantarı tohumu hazırlarken önemlidir.

İstiridye mantarını aldığınızda derin dondurucuda saklamak isterseniz, temizledikten sonra saklama kaplarına yerleştirebilirsiniz.

Pleurotus tarafından yerleşene kadar rakipleri alt tabakadan uzak tutuyor. Fungisit daha sonra ayrıştığında, Pleurotus meyve cisimlerinde kalıntılar bulunmayacaktır.

İSTİRİDYE MANTARI ButİŞTİRME REHBERİ Ürünlerimizin click here yanında siz değerli müşterilerimize göndereceğimiz sadeleştirilmiş istiridye mantarı rehberi ile işiniz daha kolay hale gelecek ve aklınıza takılan soruları sormak için uzaman arkadaşlarımızdan dilediğiniz zaman Destek alabileceksiniz. Rehberimizde bulabileceğiniz konu başlıklarının bazılarını sizin için listeledik.

Mantar hangi sıcaklıkta ne kadar dayanır DİKKAT: Mantarın depolama sıcaklığının –one 0C’nin altına düşmesi halinde donma nedeniyle renkte bozulmalar görülür. Belirtilen sıcaklıklarda daha uzun süre depolandırıldığında ise su kaybı nedeniyle fire oranı artmaktadır.

Kompostun doğru hazırlanması: Kompostun besin değeri ve nem oranı mantar verimini doğrudan etkiler.

Report this page